Ons verhaal


Botanee is een exclusief natural living merk dat handgemaakte natuurlijke producten aanbiedt.

Wij streven ernaar alleen ethisch verantwoorde ingrediënten te gebruiken die een natuurlijk, gezond en duurzaam leven promoten, met een rustiek chic tintje - noem het ecoluxury.De maker en haar missie

Mijn naam is Isabelle en ik stel jullie met trots voor aan mijn geesteskind, Botanee. Welkom!

Na meer dan tien jaar in Londen te hebben gewoond, ben ik terug naar België verhuisd, en heb ik me in Puurs-Sint-Amands gevestigd. Als drukke mama van twee energieke zoontjes hecht ik veel belang aan eerlijke en pure producten. Producten die natuurlijk en ecologisch zijn, die zo gezond en schoon mogelijk zijn om te gebruiken rond mijn kostbare gezin en die lief zijn voor moeder natuur. Botanee is gegroeid uit deze passie. Ik maak mijn producten met passie met de hand in mijn lokaal atelier in Puurs-Sint-Amands. Duurzaamheid en de pure kwaliteit van mijn producten staan centraal.
De collectie van Botanee bestaat momenteel uit de volgende producten: 

    • Natuurlijke handzepen, afwasmiddelen en reiniger subtiel geparfumeerd met pure essentiële oliën. Al onze natural living producten zijn biologisch, antibacterieel en hypoallergeen en natuurlijk! Ze worden geleverd in glazen flessen, waardoor we ons plastic afval kunnen verminderen. Oh, en onze ecologische navulverpakkingen zorgen ervoor dat je glazen flessen eeuwig meegaan!
    • Handgemaakte houten serveer- en snijplanken. Ik gebruik lokaal hout, wat onze ecologische voetafdruk verkleint. Mijn houtcollectie is heel belangrijk voor me. Mijn liefde voor de schoonheid van wat je met hout kunt creëren en voor puur vakmanschap is geïnspireerd door mijn grootvader, die al meer dan 50 jaar een gepassioneerd houtbewerker is. Het werken in zijn werkplaats met zijn ouderwetse antieke gereedschap is een nostalgische terugblik op mijn kinderjaren toen ik veel tijd doorbracht in het huis van mijn grootouders.

Ik maak onze houten snij- en serveerplanken van puur hout, er worden geen lijmen of chemische behandelingsoliën gebruikt. Elke plank is uniek in vorm en kleurnuances, de patronen van de onbewerkte planken zijn mijn leidraad bij het uittekenen van de vormen.

"Elke plank is uniek in vorm en kleurnuances. Er worden geen lijmen of chemische behandelingsoliën gebruikt." 


Ik hoop dat ik mijn passie met jullie kan delen. Veel plezier met het ontdekken van mijn producten en meer te leren over mijn reis. 

Liefs, 
Isabelle x

 


x